1. #1

    3DMark 11 won't start benchmarks

    My system:
    GA-970A-UD3 motherboard with Phenom II 965, 8Gb mem.
    Windows 7 64-bit, Radeon HD 5770.

    Regardless of resolution, you get the 'please wait' dialog then the 3DMark 11 Workload screen tries to launch/open.
    The 'please wait' dialog is still open although not pushed to front.
    App gets stuck there. Task manager still shows 3DMark in running state.

    Had latest catalyst version running but I did re-install all drivers supplied with mobo cd.

    Any ideas? Are any logs generated?

  2. #2
    Futuremark Staff
    Joined
    Jun 2000
    Location
    Finland
    Posts
    9,119

    Re: 3DMark 11 won't start benchmarks

    Have you updated SystemInfo to latest (4.8)?

    http://www.3dmark.com/support/systeminfo-updates/

    Edit: also depending on your exact monitor config, you may have to switch between "stretched" and "centered" in 3DMark 11 settings as some configs only accept one of these two modes.

  3. #3

    Re: 3DMark 11 won't start benchmarks

    Quote Originally posted by Jarnis View Post
    Have you updated SystemInfo to latest (4.8)?

    http://www.3dmark.com/support/systeminfo-updates/

    Edit: also depending on your exact monitor config, you may have to switch between "stretched" and "centered" in 3DMark 11 settings as some configs only accept one of these two modes.


    Setting it to stretched mode worked. Although I got a popup window saying 3DMark lost exclusive control of display. I turned off my screen capture program and the issue was resolved.

    Thank-you very much.

  4. #4

    Re: 3DMark 11 won't start benchmarks

    Thank-you for your help.

    The problem was actually the screen capture software (Ashampoo snap 4) which was running in the background.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts